Λουκουμαδάκια φούρνου της CretaMum Χριστίνας

Γράφει η CretaMum Χριστίνα 

Υλικά για 12 λουκουμαδάκια

  • Μια κούπα γάλα
  • Μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 αυγό
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο λάδι, βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί για 12 κεκάκια ή μάφιν, βάζουμε σε κάθε θήκη ελάχιστο λάδι, βούτυρο ή μαργαρίνη και το βάζουμε στο φούρνο στους 220°C.
  • Ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μούλτι ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο προσεκτικά να μην καούμε και μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλα σούπας στις 12 θήκες (περίπου μέχρι τη μέση κάθε θήκης).
  • Ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο περίπου για 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι τα λουκουμαδάκια να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
  • Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τα λουκουμαδάκια και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

photo4!_resize

Συμβουλές

Τα λουκουμαδάκια είναι πιο ωραία όταν σερβίρονται ζεστά, όταν το εξωτερικό τους είναι τραγανιστό και το εσωτερικό αφράτο. Αν όμως τα φτιάξετε νωρίτερα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε για λίγο στο φούρνο. Είναι εξαιρετική επιλογή για απογευματινό σνακ ή και για πρωινό με μέλι ή μαρμελάδα!

Τα λουκουμαδάκια φούρνου είναι παραλλαγή της συνταγής για Yorkshire Pudding, ένα είδος ψωμιού που σερβίρεται στην Αγγλία μαζί με το παραδοσιακό ψητό μοσχαράκι της Κυριακής για να μαζεύει τα ζουμάκια του κρέατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *