Μπουγάτσα της CretaMum Αγγέλας

Υλικά

  • 1 lt γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

  • Βάζεις στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Θα πρέπει να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (π.χ. σε κουζίνα με 6 επίπεδα το βάζεις στο 4).
  • Ανακατεύεις συνέχεια για να μην κολλήσει και μέχρι να πήξει. Προσοχή να μην πήξει πολύ γιατί θα συνεχίζει να πήζει και αφού το κατεβάσεις από τη φωτιά λόγω θερμοκρασίας.
  • Το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη βανίλια και τη μαργαρίνη. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Βουτυρώνεις ένα ταψί και στρώνεις το ένα φύλλο, ρίχνεις την κρέμα και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο. Χαράζεις σε κομμάτια και βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις ροδίσει, βγάζεις την μπουγάτσα από το φούρνο. Θέλει περίπου 30 – 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
  • Πασπαλίζεις με άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!

bougatsa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *