Πασχαλινό παζάρι CretaMums 17/4/2013

Σε μια από τις συναντήσεις μας στα τέλη του Μάρτη 2013, η Στέλλα πέταξε την ιδέα: «Να κάνουμε ένα παζάρι τώρα το Πάσχα με πράγματα που φτιάχνουμε οι ίδιες και να διαθέσουμε τα έσοδα σε κάποιο φορέα που θα επιλέξουμε!» Σύντομα η ιδέα βρήκε πολλούς υποστηρικτές: θα συμμετείχαν η Μάγδα με ξύλινες κατασκευές, η Αλεξάνδρα με στέκες και κορδέλες για κορίτσια, η Στέλλα με κοσμήματα, η Θεώνη με τσάντες, η Έφη και η Χριστίνα με καλλυντικά και σαπούνια, η Χαρά με μπισκότα και cupcakes, η Εύα με τρουφάκια, η Γεωργία με σπιτικά απορρυπαντικά και καμβάδες ζωγραφισμένους με την τεχνική του ντεκουπάζ, η Πέλλα με διάφορα δωράκια – έχει πολλές χρυσοχέρες η παρέα! Οι υπόλοιπες CretaMums συστρατεύτηκαν γύρω από την Ευτυχία και κάτω από τις οδηγίες της έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες. Άλλες μαμάδες που δεν έρχονταν στις συναντήσεις μας, αλλά παρακολουθούσαν τη σελίδα, μας προσέφεραν εντελώς δωρεάν κατασκευές τους για να τις πουλήσουμε στο παζάρι.

image1

Το σπίτι της Εύας έχει μεταμορφωθεί σε εργαστήρι λαμπάδων!

Ως ημερομηνία ορίστηκε η Τετάρτη 17/4/2013 και ως αποδέκτης των εσόδων από το παζάρι επιλέχθηκε ο Παιδικός Σταθμός του Συλλόγου Γυναικών “Κοινωνική Μέριμνα”, ο ιστορικός αυτός σταθμός που ιδρύθηκε το 1957. Το παζάρι θα φιλοξενούσε δωρεάν στο αμφιθέατρό του το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο.

pazari

Η ημέρα του παζαριού είχε ατμόσφαιρα γιορτινή. Όλες οι CretaMums ήταν εκεί και βοηθούσαν η καθεμιά με τον τρόπο της, στην πώληση, στη συγκέντρωση τροφίμων, στη φύλαξη των παιδιών όσων μαμάδων δεν είχαν κάπου να τα αφήσουν. Ήρθαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών “Κοινωνική Μέριμνα”, φανερά συγκινημένες. Ήρθαν από το Ρέθυμνο μαμάδες της ομάδας “Μανούλες Ρεθύμνου” φέρνοντας μαζί τους λαμπάδες που είχαν φτιάξει οι ίδιες για να τις πουλήσουμε. Ήρθαν κι άλλοι πολλοί που συνέβαλλαν με τις αγορές τους στη συγκέντρωση ενός πολύ ικανοποιητικού ποσού για τον παιδικό σταθμό. Στο τέλος της βραδιάς, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Όχι μόνο για την επιτυχία του παζαριού, αλλά και γιατί η όλη προετοιμασία, η διαδικασία των πειραματισμών και των κατασκευών έφερε την παρέα των CretaMums πιο κοντά!

Pictureg-023

Ευχαριστούμε το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο για τη φιλοξενία, όλους όσους ήρθαν στο παζάρι να υποστηρίξουν το σκοπό μας και τις CretaMums που συμμετείχαν είτε με τα προϊόντα τους είτε με την εργασία τους!

912071_10201043638552319_1933318228_n