Τάρτα λεμονιού της CretaMum Χαράς

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι γλυκού βανίλια
  • 2 αυγά
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για την κρέμα λεμόνι:

  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
  • ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (λιωμένο σε λίγο νερό)
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών.

Μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 10′. Τη στρώνουμε με το χέρι κομμάτι κομμάτι σε ειδικό ταψί για τάρτες μέχρι να καλυφθούν τα τοιχώματα και ο πάτος.

Ψήνουμε για 25-30′ και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για την κρέμα λεμόνι:

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια.

Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.

Αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, την ανακατεύουμε με την κρύα σαντιγί και την απλώνουμε στην κρύα τάρτα.

Διακοσμούμε με φετούλες λεμόνι.

lemon tart

Η αρχική συνταγή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *