Μπάρες δημητριακών της CretaMum Δώρας

Έχω χωρίσει τα υλικά σε 4 ομάδες και έτσι θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Ομάδα 1

  • 6 κούπες βρώμη
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Ομάδα 2

  • 2-3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/4 κούπας μελάσσα
  • 1/4 κούπας χυμό μήλου (εγώ χρησιμοποίησα χυμό από φρέσκα μήλα που άλεσα)
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ομάδα 3

  • 1 κούπα φύτρες σιταριού
  • 1+1/2 κούπα Rice Krispies
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν
  • 1/4 κούπας αμύγδαλα ψημένα ανάλατα χοντροκομμένα

Ομάδα 4 (προαιρετικά)

  • 1 κουβερτούρα
  • 1 lacta
  • 1 βανιλίνη

 

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της πρώτης ομάδας και μοιράζουμε σε 2 ταψιά (τα μεγάλα του φούρνου). Ψήνουμε για 15-20’στους 180° στον αέρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγουμε το φούρνο 3 φορές και ανακατεύουμε.

2. Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά της δεύτερης ομάδας (εκτός από την βανίλια) μέχρι να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της τρίτης ομάδας μαζί με τη βρώμη που ψήσαμε (πρώτη ομάδα). Προσθέτουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι (δεύτερη ομάδα) και ανακατεύουμε καλά (να βραχούν καλά όλα τα δημητριακά).

4. Βάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το στρώσουμε με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε καλά (εγώ χρησιμοποίησα ένα μπρίκι για να το «πατήσω»).

5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 160° στον αέρα. Όταν το βγάζουμε από τον φούρνο είναι ακόμη μαλακό αλλά το χρώμα του έχει σκουρύνει αρκετά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Οι μπάρες μας είναι ήδη έτοιμες για κατανάλωση!

6. Προαιρετικά, βάζουμε τα υλικά της τέταρτης ομάδας σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (ή σε μπεν μαρί). Βουτάμε τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα με την κάτω πλευρά τους ώστε να καλυφθεί μόνο το κάτω μισό. Τοποθετούμε ανάποδα (με την σοκολάτα προς τα πάνω) σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Τέλος τα τυλίγουμε τις μπάρες μια-μια σε διάφανη μεμβράνη.

bars dora

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *