Ατομικά cheesecakes της CretaMum Μάγδας

Συστατικά για 24 μικρά cheesecakes

  • 180 γρ θρυμματισμένα μπισκότα digestive ή άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 90 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 800 γρ τυρί mascarpone (ή άλλο τυρί κρέμα από αγελαδινό γάλα)
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 120 γρ άχνη ζάχαρη
  • Φρούτα, λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα για διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τα αυγά και τη ζάχαρη.

Βάζουμε χάρτινες φόρμες για muffin σε ταψάκι για muffin.

Μοιράζουμε ανάμεσα στις φόρμες τα θρυμματισμένα μπισκότα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με το τυρί.

Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά στους 160° C. Αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες και κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σερβίρουμε με φρούτα, με λιωμένη σοκολάτα (που την έχουμε λιώσει με λίγη κρέμα γάλακτος) ή με μαρμελάδα.

cheesecake madga

H αρχική συνταγή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *