Κέικ πορτοκάλι της CretaMum Θεώνης

Πανεύκολο, πεντανόστιμο κέικ για καθημερινές απολαύσεις στο πρωινό, στη δουλειά, στον απογευματινό καφέ!

Υλικά για το κέικ

  • 125gr βούτυρο μαλακό
  • 150gr ζάχαρη
  • Το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή απλό αλεύρι ανακατεμένο με 10gr μπέικιν πάουντερ
  • 70ml γάλα

 

Υλικά για την επικάλυψη

  • 200gr άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ή και παραπάνω χυμό πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (20 cm).

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, ζάχαρη, ξύσμα και χυμό, αυγά, βανίλια, αλεύρι, γάλα. Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 40′ περίπου.

Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα για 10′ και μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα έως ότου κρυώσει.

Για τη επικάλυψη ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τον χυμό μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Απλώνουμε στο κρύο κέικ.

cake theoni

H αρχική συνταγή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *