Το πιο τυχερό μωρό του κόσμου

Γράφει η CretaΜum Τζανέτα

Πριν από δύο χρόνια απέκτησα τον Αντώνη μου, τη χαρά της ζωής μου! Ευχαριστώ το παιδί μου που ήρθε στη ζωή μου, που πάλεψε να γεννηθεί, που είναι τόσο ξεχωριστός. Ευχαριστώ τον άντρα μου που βρέθηκε στο δρόμο μου.

Με λένε Τζανέτα και είμαι μια CretaΜum. Γνώρισα το σύζυγο. Εκείνος Κρητικός, εγώ “Aθηναία”. Μέσα σε έξι μήνες αρραβωνιαστήκαμε και μετακόμισα μόνιμα στην Kρήτη. Μετά από 8 μήνες παντρευτήκαμε. Ένα μήνα πριν απ’ το γάμο μαθαίνω ότι είμαι έγκυος. Ο πρώτος υπέρηχος έδειξε ότι η κύηση ήταν παλίνδρομη και ότι έπρεπε να κάνω απόξεση. «Αύριο το πρωί κιόλας μπορεί να γίνει η επέμβαση. Θέλω να ηρεμήσεις και όποτε είσαι έτοιμη, πάρε με τηλέφωνο», μου είπε ο γιατρός, που μου είχαν συστήσει εδώ στο Ηράκλειο. Την επόμενη μέρα το πρωί βρισκόμουν στο ιατρείο του γυναικολόγου μου στην Αθήνα. «Ανεβαίνω Αθήνα για να κάνω έκτρωση», του είχα πει στο τηλέφωνο. Είχα ταξιδέψει αεροπορικώς, για να κάνω την επέμβαση στον παλιό μου γυναικολόγο… ήταν θέμα εμπιστοσύνης και ψυχολογικής ασφάλειας. Το ραντεβού είχε κλειστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Έκατσα στη γνωστή καρέκλα, για να γίνει πρώτα υπέρηχος. Ο γιατρός μου δε μιλούσε… Περνούσαν τα λεπτά και δεν αντιδρούσε. «Γιατρέ, τι συμβαίνει;» Κάτι πολύ άσχημο πρέπει να συμβαίνει, σκέφτηκα. Ο γιατρός δυνάμωσε τον ήχο του μηχανήματος. Ντουπ ντουπ – ντουπ ντουπ. Ήταν το μωρό! Ακουγόταν η καρδιά του! Υπήρχε μωρό! Δεν ήταν παλίνδρομη! Ήταν κανονική εγκυμοσύνη! Έπεσε πολύ κλάμα εκείνη τη μέρα στη συνοικία της πλατείας Μαβίλη, κλάμα χαράς, ανακούφισης και υπερέντασης! Εύχομαι η τύχη που είχε το παιδί μου εκείνη τη μέρα, να τον συνοδεύει σ’ όλη του τη ζωή.

Παλέψαμε και οι δύο για να φτάσουμε ως το τέλος. Ο αγώνας ήταν σκληρός. Αποκόλληση, συσπάσεις, περίδεση, αμνιοπαρακέντηση, αντιπηκτικές ενέσεις, χάπια προγεστερόνης, ενέσεις προγεστερόνης, εξετάσεις, καθημερινή μέτρηση σακχάρου ακόμη και αντιυπερτασικό χάπι χρειάστηκε να πάρω. Η πίεσή μου είχε χτυπήσει «κόκκινο»! Εννοείται ότι ήμουν κλινήρης. Σ’ ευχαριστώ μανούλα μου, που με βοήθησες. Αν δεν ήσουν εσύ… Με τον άντρα μου βλεπόμασταν μόνο Σαββατοκύριακα (εκείνος Ηράκλειο – εγώ Αθήνα).

Ήταν προγραμματισμένο να γεννήσω με καισαρική, ημέρα Σάββατο, αλλά ο γιατρός αποφάσισε να γεννήσω εκτάκτως μια μέρα νωρίτερα. Το καμαράκι μου μέσα στην κοιλιά δεν τρεφόταν σωστά και δεν έπαιρνε βάρος, ήταν IUGR. Ο γυναικολόγος μου την ώρα του χειρουργείου (καισαρική), μου έδειξε ένα «δείγμα» μωρού, βάρους 1870 γραμμαρίων και μου είπε να «σου ζήσει»!

Μόλις γεννήθηκε, τον έβαλαν στη θερμοκοιτίδα. Τρεις φορές την ημέρα, σε προκαθορισμένες ώρες, εγώ και ο μπαμπάς του τον βλέπαμε. Δε θα ξεχάσω τις ατέλειωτες ώρες που περνούσα με το θήλαστρο, για να βγάλω έστω και τριάντα ml γάλα και να το πάω στο μωρό μου. Κάθε φορά που πηγαίναμε παρέδιδα στις μαίες τα σακουλάκια με το γάλα, για να τα βάλουν στο ψυγείο. Δε θα ξεχάσω την αγωνία που είχαμε για το βάρος του. Μετά από 15 ημέρες τον πήραμε στο σπίτι – παραμονή πρωτοχρονιάς. Αυτή η Πρωτοχρονιά! Η μόνη! Η απόλυτη!

Σήμερα αυτό το «δειγματάκι» είναι 22 μηνών αντράκι, με τα «όλα του», με πολύ ισχυρή άποψη για τα πάντα. Είναι έξυπνος, όμορφος, γελαστός, ζωηρός.

Χάρη σ’ αυτό το «δείγμα» άντρα, γνώρισα τις CretaMums ή μάλλον οι CretaMums δημιουργήθηκαν χάρη στα «δείγματά» μας. Βρήκα πολλά κομμάτια της ιστορίας μου στις CretaMums! Και νόμιζα πως ήμουν μόνη! Σ’ ευχαριστώ Χριστίνα που μοιράστηκες μαζί μας τη μοναξιά σου! Και να φανταστείτε, ότι στην αρχή ντρεπόμουν να πάω στις συναντήσεις! Από απλή «Αθηναία» έγινα και Creta και Mum – σε λιγότερο από τρία χρόνια!

Η «δειγματοληψία» που έγινε εκείνη τη μέρα του Δεκεμβρίου, εμένα με σημάδεψε και με ολοκλήρωσε ως γυναίκα και ως άνθρωπο. Η λέξη “σκλάβα”, όταν αναφέρομαι στο γιο μου, αποκτά άλλη διάσταση – ξέρω ξέρω, κίνδυνος προσκόλλησης! Δεν υπάρχει άλλωστε ωραιότερο πράγμα, από ένα δείγμα ανθρώπου (όπως χαριτωμένα αποκαλώ το δικό μου μπέμπη), να σε αποκαλεί ΜΑΜΑ και η λέξη αυτή, σίγουρα ΔΕΝ είναι «δείγμα» λέξης!!!

antonis

Ο Αντώνης παίζει σε μια από τις συναντήσεις των CretaMums!

 

Αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες…