Συνέντευξη στις Σερραίες Μανούλες

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Γλυκερία Σκιαδοπούλου Καρπουζάκη, μέλος του συλλόγου “Σερραίες Μανούλες”, επικοινώνησε με τη σελίδα των CretaMums στο facebook λέγοντας ότι θα ήθελε να μας πάρει μια συνέντευξη για την εφημερίδα του συλλόγου: “Να μας μιλήσετε για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα και ποιες ακριβώς είναι οι CretaMums!”

Η συνέντευξη της CretaMum Χριστίνας στη Γλυκερία δημοσιεύτηκε στις 22/10/2013 και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

 

Τι σε ώθησε να δημιουργήσεις την ομάδα των CretaMums και τι στόχους είχες για αυτήν;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα – στο Ηράκλειο ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όταν απέκτησα την κόρη μου Σοφία, μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου, ένιωσα πολύ απομονωμένη. Έτσι, αργά ένα βράδυ το Μάη 2012, έφτιαξα την ομάδα των CretaMums στο facebook. Ο στόχος μου ήταν να φέρω σε επαφή μαμάδες και παιδιά που ζούσαν στο Ηράκλειο και έψαχναν, όπως εγώ, παρέα στις βόλτες τους.

 

Περίγραψέ μας με τρεις λέξεις τις μαμάδες που συμμετέχουν στην ομάδα αυτή.

Επτά λέξεις, πειράζει; Στοργικές, φιλόξενες, δημιουργικές, ευαισθητοποιημένες, δυναμικές, αισιόδοξες, ενωμένες!

 

Τι σχέδια έχουν για το μέλλον οι CretaMums;

Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί με τα παιδιά μας σε εβδομαδιαία βάση. Να εξερευνούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η πόλη του Ηρακλείου μέσα από εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορους χώρους. Να δημιουργούμε νέες δυνατότητες μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά και σεμιναρίων για γονείς. Και να συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στα κοινά της πόλης μας μέσα από διάφορες εθελοντικές δράσεις.

 

Μια ευχή για τις Σερραίες Μανούλες…

Δε σας εύχομαι περισσότερα μέλη – σας εύχομαι οι δράσεις σας να αγγίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους! Κι αν γι’ αυτό χρειάζονται περισσότερα μέλη, τότε σας τα εύχομαι κι αυτά!

 

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ. Ο Σύλλογος “Σερραίες Μανούλες” λειτουργεί με βάση την φιλανθρωπία, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για τη μητέρα και το παιδί.