Κέικ δίχρωμο της CretaMum Άννας

Για το δίχρωμο κέικ θα χρειαστείτε:

  • 3 κ.γ. κακάο
  • 120 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε λίγο τα 60ml γάλα και διαλύετε το κακάο.

2. Σε ένα μπολ αναμίξτε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.

3. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα 60 ml γάλατος.

4. Στο μπολ του μίξερ σας, χτυπήστε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε για 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε στο μπολ του μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γιαούρτι.

5. Μοιράστε τη ζύμη σε 2 μπολ. Προσθέστε το γάλα με το κακάο στο ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.

6. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια βάλτε εναλλάξ στη φόρμα μια κουταλιά ζύμης με κακάο, μια κουταλιά ζύμης χωρίς κακάο μέχρι να τελειώσει η ζύμη και από τα δύο μπολ.

7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος).

Καλή επιτυχία!

keik dixrwomo Η αρχική συνταγή εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *