Η ικανοποίηση της δημιουργίας & της προσφοράς!

Ένα κρύο, βροχερό απόγευμα (Πέμπτη 12/12/13), τέσσερις CretaMums ξεκίνησαν να επισκεφτούν το Κέντρο Αποκατάστασης & Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσσα. Η παγωνιά τους χτύπησε βγαίνοντας από τα αυτοκίνητα. Και τότε είδαν μια αίθουσα γεμάτη χαρούμενα παιδιά και ενήλικες που έπαιζαν, πειράζονταν και γελούσαν. Ζεστάθηκε η ψυχή – ζεστάθηκε και το σώμα.

Ο λόγος της επίσκεψης: να παραδώσουν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι των CretaMums λίγες μέρες νωρίτερα. Το παζάρι πήγε πολύ καλά – στην πραγματικότητα ξεπεράστηκαν όλες οι προσδοκίες μας! Οι πάγκοι μας άδειασαν μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες! Πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στην επιτυχία του, ο καθένας με τον τρόπο του, και τους ευχαριστούμε ειλικρινά όλους.

pazari 9/12/12

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο για την παροχή του χώρου και την όλη υποστήριξη. Τις Εκδόσεις Διόπτρα, το βιβλιοπωλείο Παπουτσωμένος Λύκος και το Aqua Shop του Cretaquarium για την προσφορά βιβλίων, καθώς και όλους όσους μας δώρισαν βιβλία που δε διαβάζουν πια. Το κατάστημα βιολογικών προϊόντων Το Ρόδι για τη χορηγία των υλικών για τα μπισκότα μας. Όλα τα μέσα και τις επιχειρήσεις που πρόβαλαν το παζάρι μας. Όλους όσους ήρθαν και στήριξαν με τις αγορές τους το σκοπό μας.

pazari 9/12/13b

Κυρίως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις CretaMums* και φίλους/ φίλες των CretaMums* που ανέλαβαν να κατασκευάσουν και να πουλήσουν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα μας στο παζάρι ή συμμετείχαν με τα προϊόντα τους και προσέφεραν τα κέρδη τους. Για περισσότερο από ένα μήνα, πήραν χρόνο από τον εαυτό τους, τη δουλειά τους, το σπίτι τους, τα παιδιά τους, για να τον προσφέρουν σε άλλα παιδιά που τον είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

mums in action

Η ικανοποίησή μας όμως ήταν μεγάλη και πολλαπλή. H ικανοποίηση της δημιουργίας. Η ικανοποίηση της προσφοράς. Και κυρίως η ικανοποίηση του μαθημάτων που παίρνουν τα δικά μας παιδιά, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όπως η δυόμισι ετών Ανδριάνα που έτρεξε πίσω από τη μαμά της την ώρα που έφευγε για το παζάρι για να της δώσει μια ζωγραφιά, να την πουλήσει κι αυτή και να μαζευτούν περισσότερα χρήματα για τα παιδάκια…

dikaiwma sti zwi 12/12/13

Κι έτσι το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα πρέπει να το πούμε στο Σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή που μας έδωσε την ευκαιρία να νιώσουμε δημιουργικές, χρήσιμες και καλύτεροι γονείς… Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο σας!

pazari 9/12/13c

 

* CretaMums Αγγέλα, Αλεξάνδρα, Άννα, Γεωργία, Γιώτα, Εύα, Έφη, Ιωάννα, Λίτσα, Μάγδα, Μαρία, Μαρία, Μαριάννα, Milica, Ρένα, Σοφία, Στέλλα, Τζανέτα, Τζένη, Φωτεινή, Χριστίνα – ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Ευτυχία για την έρευνα σε κατασκευές και υλικά που έκανε, τη μετατροπή του σπιτιού της σε Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι και το γενικό συντονισμό του παζαριού.

** Φίλοι των CretaMums: δημιουργοί Αιμιλία, Άννα, Ιωάννα, Κατερίνα, Μαίρη, Χάρις και φωτογράφος Γιάννης Φάης.