Βάλτε τα να… απλώσουν την μπουγάδα!

Οι μέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών πέρασαν και οι συναντήσεις μας ξανάρχισαν… Ένα έχουμε να πούμε: παιχνίδι, πολύ παιχνίδι! Αυτές τις εβδομάδες που ξεκινήσαμε πάλι, CretaKids και μαμάδες, να κάνουμε παρέα, χορεύουμε πολύ! Τι μουσικά «μαξιλάρια» (οι γνωστές μουσικές καρέκλες σε δική μας εκδοχή!), τι πρόβες για τη χορογραφία της Αποκριάτικης γιορτής μας που ετοίμασε η CretaMum Τζανέτα… τα γέλια όλων μας ακούγονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη παντού! «Παααλι μαμά να χορέψουμε» απαιτούν τα μικρούλια μας και να σου κατάκοπες στο χαλί οι μαμαδοφίλες!

Κάναμε όμως και «δουλίτσες»: βάλαμε τα παιδάκια μας να απλώσουν «μπουγάδα». Αστειευόμαστε φυσικά! Απλώς η CretaMum Αλεξάνδρα βρήκε ένα νέο διασκεδαστικό παιχνίδι!

cretamums 28&29-01-2014 (1)

Θα χρειαστείτε:

– Δυο απλώστρες για κάλτσες (κυκλοφορούν στο εμπόριο).

– Πολλά μικρά πανάκια που θα κόψετε από παλιά υφάσματα (ή κάλτσες).

– Δυο καλαθάκια στα οποία θα μοιράσετε τα πανάκια (ή τις κάλτσες).

Χωρίστε τα παιδιά σε δυο ομάδες. Δώστε σε δυο μαμάδες ή μεγαλύτερα παιδιά να κρατούν τις απλώστρες και τοποθετήστε τα καλαθάκια με τα πανάκια σε μια απόσταση μερικά μέτρα από κάθε απλώστρα. Δώστε το σύνθημα και όποια ομάδα κρεμάσει πρώτη τα πανάκια στα μανταλάκια κερδίζει!

cretamums 28&29-01-2014 1 (2)

Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για ομαδικό παιχνίδι και μια καταπληκτική ευκαιρία για τα μικρότερα παιδιά να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και τα μεγαλύτερα… το ανταγωνιστικό τους πνεύμα! Τα δικά μας ζουζούνια τρελάθηκαν!

cretamums 28&29-01-2014 1 (3)

 Περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις των CretaMums στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2014. Κείμενο CretaMum Μαρία Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *