Βελουτέ τοματόσουπα με μασκαρπόνε

Αυτή η γευστική τοματόσουπα με τη βελούδινη υφή είναι η νέα αγαπημένη της CretaMum Μαρίας Ν., γνωστής στην παρέα μας για τις μαγειρικές της εξερευνήσεις και επιδόσεις!

cretamums_tomatosoup

Θα χρειαστείτε:

  • 6-7 ώριμες ντομάτες
  • 10 μίνι ή τσέρι ντοματίνια,
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1-2 πιπεριές κέρατο
  • 1 καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λάδι
  • Ξύδι ή χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ρίχνετε από πάνω ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 40 λεπτά περίπου στους 140.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα λαχανικά (που έχουν μαραθεί) και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι και τα ξαναχτυπάτε λίγο.
  • Περάστε το μείγμα από μια σήτα για να γίνει πιο βελούδινο.
  • Προσθέστε το μασκαρπόνε και το βασιλικό και ανακατέψτε ελαφρά.

Εάν δε θέλετε να προσθέσετε μασκαρπόνε που δίνει μεν νοστιμιά, αλλά και θερμίδες, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι.

Καλή όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *