Βελουτέ τοματόσουπα με μασκαρπόνε

Αυτή η γευστική τοματόσουπα με τη βελούδινη υφή είναι η νέα αγαπημένη της CretaMum Μαρίας Ν., γνωστής στην παρέα μας για τις μαγειρικές της εξερευνήσεις και επιδόσεις!

cretamums_tomatosoup

Θα χρειαστείτε:

  • 6-7 ώριμες ντομάτες
  • 10 μίνι ή τσέρι ντοματίνια,
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1-2 πιπεριές κέρατο
  • 1 καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λάδι
  • Ξύδι ή χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ρίχνετε από πάνω ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 40 λεπτά περίπου στους 140.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα λαχανικά (που έχουν μαραθεί) και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι και τα ξαναχτυπάτε λίγο.
  • Περάστε το μείγμα από μια σήτα για να γίνει πιο βελούδινο.
  • Προσθέστε το μασκαρπόνε και το βασιλικό και ανακατέψτε ελαφρά.

Εάν δε θέλετε να προσθέσετε μασκαρπόνε που δίνει μεν νοστιμιά, αλλά και θερμίδες, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι.

Καλή όρεξη!