Μια βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Την Κυριακή 16/2/14 CretaMums, Dads και Kids αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο, πήραμε τις απαραίτητες πληροφορίες και ξεκινήσαμε την περιήγησή μας.

cretamums-nhmc (1)

Πρώτα περάσαμε από τα ολογράμματα: μια στρουθοκάμηλος που κλείνει το μάτι, ένας κλόουν κι ένας ποδοσφαιριστής που κλωτσάει μια μπάλα… όλα φαίνονται τόσο ζωντανά!

cretamums-nhmc (2)

Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στη σεισμική τράπεζα όπου ενημερωθήκαμε για τα μέτρα αντιμετώπισης και βιώσαμε την προσομοίωση των σεισμών. Τα μικρά το διασκέδασαν -αντίθετα με κάποιους γονείς!

cretamums-nhmc (3)

Τα παιδιά δημιούργησαν και τσουνάμι σε μια συσκευή προσομοίωσης!

cretamums-nhmc (4)

Καθώς είμαστε στις απόκριες, φτιάξαμε μάσκες-ζώα στο εργαστήριο του μουσείου.

cretamums-nhmc (5)

Τελευταίος σταθμός ο Ερευνότοπος. Εκεί τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Ανακάλυψαν τα οστά του δεινοθήριου, ενός θηλαστικού ύψους 5 μέτρων που έζησε στην Κρήτη περίπου 8 εκατ. χρόνια πριν.

cretamums-nhmc (6)

Ο γέρο-πλάτανος μας αποκάλυψε τα μυστικά του και τα παιδιά έκαναν «κατασκήνωση», με την κουκουβάγια να μας διηγείται ιστορίες για τα ζώα του δάσους.

cretamums-nhmc (8)

Μάθαμε για τα φυτά και τα ζώα της Μεσογείου μέσα από βιωματικά παιχνίδια και παίζοντας κουκλοθέατρο.

cretamums-nhmc (10)

Στο τέλος διαβάσαμε βιβλία, ζωγραφίσαμε και ξεκουραστήκαμε στο αναγνωστήριο του Ερευνότοπου.

cretamums-nhmc (12)

Τελικά, ήταν ένα πολύ δημιουργικό πρωινό γεμάτο όμορφες εμπειρίες! Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζόμενους του μουσείου για όλη την βοήθεια που παρείχαν στην περιήγησή μας. Είναι πραγματικά ένα μουσείο φτιαγμένο για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Παιδιά, εμείς σίγουρα θα επισκεφτούμε ξανά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας! Εσείς; Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.

(Φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο ΜΦΙΚ την Κυριακή 16/2/14. Κείμενο CretaMum Ευτυχία)