Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι;

Γράφει η CretaMum Χριστίνα

Στις συναντήσεις μας διαβάζουμε πολύ συχνά παραμύθια με τα παιδιά και μας αρέσει να τα συνδυάζουμε με σχετικές δραστηριότητες ή παιχνίδια. Την περασμένη εβδομάδα ήταν η «σειρά» μας να φέρουμε με την κόρη μου Σοφία ένα βιβλίο κι εκείνη διάλεξε το «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι» (Εκδ. Ίκαρος), το παραμύθι που έγινε το (νέο!) αγαπημένο της αμέσως μετά την πρώτη ανάγνωση!

cretamums-how-to-hide-a-lion

Είναι μια χιουμοριστική και ταυτόχρονα τρυφερή ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε δυο φαινομενικά διαφορετικά πλάσματα – και θα πρόσθετα μια ιστορία για τα στερεότυπα, τις λανθασμένες πρώτες εντυπώσεις και τις δεύτερες ευκαιρίες! Ένα λιοντάρι πηγαίνει στα μαγαζιά να αγοράσει ένα καπέλο, αλλά οι κάτοικοι της πόλης το φοβούνται και το κυνηγούν. Εκείνο το βάζει στα πόδια και βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα σπιτάκι κήπου που ανήκει σε ένα κοριτσάκι, την Έλλη. Η Έλλη, που δε φοβάται τα λιοντάρια, το προσκαλεί στο σπίτι της και του αλλάζει συνέχεια κρυψώνες για να μην το βρουν οι γονείς της. Θα τα καταφέρει να το κρύβει για πάντα; Και τι θα γίνει όταν το ανακαλύψουν; Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με τη χαριτωμένη εικονογράφηση του βιβλίου και τις αστείες ανατροπές. (Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.)

cretamums 11&12-03-14(9)

Για να ολοκληρώσουμε την αφήγηση, τυπώσαμε μια εικόνα του λιονταριού και της Έλλης που τα παιδιά χρωμάτισαν όπως ήθελαν. Και στη χαίτη, στο μούσι και στην ουρά του λιονταριού κολλήσαμε καφέ μαλλί πλεξίματος κομμένο σε κομμάτια περίπου 3εκ. Μια καλή ευκαιρία να εξασκηθούν τα μικρά στο κόψιμο και στο κόλλημα!

cretamums 11&12-03-14(13)

Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς το λιοντάρι της Έλλης, τυπώστε το παρακάτω πρότυπο!

cretamums-how to hide a lion

Περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά θα βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *