Τέχνη με λιωμένη κηρομπογιά!

Γράφει η CretaMum Χριστίνα

Οι κηρομπογιές είναι μόνο για να ζωγραφίζεις, σωστά; Λάθος! Λιώνοντας τις κηρομπογιές, μπορείς να δημιουργήσεις πολύ ωραία έργα τέχνης!

Η ιδέα κυκλοφορεί πολύ στο internet. Παίρνεις κηρομπογιές, ακόμα καλύτερα τα σπασμένα κομμάτια για να μην πάνε χαμένα και τις τρίβεις στον τρίφτη του τυριού ή τις ξύνεις με ξύστρα. Εγώ προτίμησα την ξύστρα για να μπορεί να συμμετέχει και η Σοφία σε αυτό το στάδιο. Τις ξύσαμε κατευθείαν πάνω στο χαρτί που χρησιμοποιήσαμε για να τις λιώσουμε.
cretamums_melted_crayon_art1

Αφού ξύσαμε αρκετές, καλύψαμε το χαρτί με κόλλα ψησίματος και σιδερώσαμε τις κηρομπογιές, ρυθμίζοντας το σίδερο στη χαμηλότερη θερμοκρασία χωρίς ατμό.
cretamums_melted_crayon_art2

Μετά από 3-4 περάσματα του σίδερου, οι κηρομπογιές είχαν λιώσει και τα χρώματα είχαν ανακατευτεί δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

cretamums_melted_crayon_art3

Αξιοποιήστε τα έργα σας για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, αλλά και χειροποίητες κάρτες γενεθλίων!

Συμβουλή: Το χαρτί που χρησιμοποιήσαμε για να λιώσουμε τις κηρομπογιές ήταν (τυχαία) λεπτό χαρτόνι με γυαλιστερή επίστρωση από τη μία πλευρά που νομίζω ότι βοήθησε τις κηρομπογιές να απλωθούν καθώς έλιωναν. Δοκιμάσαμε και απλό χαρτί εκτυπωτή και δεν απλώθηκαν το ίδιο ωραία, επιπλέον το χαρτί λέκιασε σε κάποια σημεία από το λάδι των κηρομπογιών.