Αισθητηριακό παιχνίδι στις συναντήσεις CretaMums Junior!

Την περασμένη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 οι CretaMums Βάλια και Χριστίνα ήταν καλεσμένες της Ιωάννας Μαλέσκου στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρι”. Συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα του “αισθητηριακού παιχνιδιού” και για τις μηνιαίες συναντήσεις CretaMums Junior όπου τα παιδιά ηλικίας 0 έως 3,5 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με αισθητηριακές δραστηριότητες.

Το αισθητηριακό παιχνίδι εμπλέκει το παιδί με όλες τους τις αισθήσεις, του δίνει την ευκαιρία να πειραματιστεί και να ανακαλύψει μόνο του πράγματα, αυξάνει τις συνάψεις του εγκεφάλου του και συμβάλει στην αισθητηριακή του ολοκλήρωση. Παράλληλα βοηθάει το παιδί να ασκήσει δεξιότητες όπως λεπτή κινητικότητα, συνεργασία ματιού-χεριού και το συντονισμό των χεριών.

Στην εκπομπή δείξαμε κάποια από τα αισθητηριακά παιχνίδια που παίζουμε με τα παιδιά στις συναντήσεις CretaMums Junior, όπως μακαρονοπαιχνίδι, σκάψιμο στη βρώσιμη άμμο, βρώσιμες πλαστελίνες και βρώσιμες δαχτυλομπογιές.

Αν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά, σας περιμένουμε κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 5.30-8.00μ.μ. στις Μινιατούρες, Θενών & Θερίσσου 2 στο Ηράκλειο. Στις συναντήσεις, οι μαμάδες έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να πειραματιστούν μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και να γνωρίσουν άλλες μαμάδες, να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις που αφορούν σε θέματα γονεϊκότητας και όχι μόνο.

Επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.